Altdoo inspireert

Vandaag, 27-03-2018, zat onze digitale assistent Fedor Govaert een panelgesprek bij op de AP Hogeschool. In dit gesprek kwamen gedurende twee sessies van anderhalf uur, alumnus vertellen over hun persoonlijke ervaringen na het afronden van hun tijd op de school. Het doel van het gesprek was de studenten die in de nabije toekomst gaan afstuderen, te inspireren over hun mogelijkheden omtrent ‘wat na mijn bachelor?’.

Het gesprek

Het panel bestond uit 5 alumnus: Ella Daeleman, Faryal Ibrahimi, Iris Nuyts, Kim Ryssack en onze eigenste Fedor Govaert. Elk lid kwam vertellen wat ze ervaren hebben na hun tijd op de AP Hogeschool. Zo had ieder persoon de binnenkort afstuderende studenten iets bij te brengen uit hun eigen ervaringen. Zo vertelde Ella Daeleman over haar evolutie van pr-verantwoordelijke tot freelance merkmaker. Faryal vertelde dan weer over haar ervaringen tijdens haar masteropleiding Communicatie Wetenschappen op de Universiteit van Antwerpen. Iris vulde het panelgesprek aan met haar ondervindingen over haar tijd bij het reclamebureau Happiness. Voor meer kennis omtrent het solliciteren konden de leerlingen dan weer raad vinden bij Kim Ryssack. Ten slotte vertelde Fedor over zijn studiekeuze voor de richting ‘Postgraduaat Digitale Marketing en Communicatie’ en zijn ervaringen bij Altdoo.

“Ervaring opdoen in de digitale wereld en er nog voor betaald worden ook? Bestaat dat?”

Altdoo inspireert

Op dit laatste willen wij even terugkomen. Altdoo wilt zoveel mogelijk studenten aspecten in de digitale wereld aanleren door te doen. Nu merken wij op dit moment dat het idee in het hoofd van de studenten om ervaring op te doen als digitale assistent, nog afwezig is. Vandaar wou Fedor vandaag deel uitmaken van de joblounge georganiseerd door een aantal studenten communicatie. Door vanuit eigen ervaringen de leerlingen te vertellen hoe en waarom hij digitaal assistent is geworden, trachtte hij de studenten te inspireren. Dit laatste lukte ook volkomen. De leerlingen (en zelf panelleden) waren nog maar amper op de hoogte van het format waar Altdoo volledig achterstaat. Een studentenjob die leerlingen de kans geeft om ervaring op te doen tijdens hun studies en dat betalend?! Velen onder hun waren aangenaam verrast van het concept. Zo kregen we reacties als: ‘dus je kan ervaring opdoen in de digitale sector en je wordt daar nog voor betaald ook?’ of ‘hoe begin ik eraan?’. Voor ons waren deze reacties uiteraard leuk om te krijgen aangezien dit alleen maar ons format en doel van Altdoo ondersteunt en bevestigt.

De toekomst

We waren aangenaam verrast naar het warme onthaal van het concept bij zowel de studenten als de aanwezige leerkrachten. Daarom zijn we nu samen met de AP Hogeschool een format aan het uitdenken om deze inspiratiemomenten al eerder in de studentenperiode van een student die aan een bachelor bezig is, te integreren. To be continued.

Advies

Interesseert dit je ook? Wens je meer te weten te komen over het reilen en zeilen van een Digitaal Assistent?
Contacteer en stel gerust jouw vragen aan Fedor!