2

Het belang van een mobielvriendelijke website voor jouw bedrijf

Het is geen geheim dat smartphones en tablets de wereld hebben veroverd. En als digitale coaches weten we maar al te goed waarom het hebben van een mobielvriendelijke website essentieel is in dit digitale tijdperk. Dus, leun achterover, pak je mobiele apparaat erbij en laat ons je meenemen op een avontuur door de betoverende wereld van mobiele optimalisatie.


Gebruikerservaring op de eerste plaats


Laten we eerlijk zijn, niemand houdt van een trage, onoverzichtelijke website die niet goed werkt op een smartphone. Gebruikers hebben weinig geduld en willen direct vinden wat ze nodig hebben. Een mobielvriendelijke website biedt een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring, waarbij informatie gemakkelijk toegankelijk is en navigatie soepel verloopt


Door je website te optimaliseren voor mobiel, vergroot je de kans dat bezoekers blijven hangen en converteren. Een win-win dus. 

Want statistieken liegen er niet om: meer dan de helft van het wereldwijde internetverkeer komt van mobiele apparaten. Gebruikers willen overal en altijd toegang hebben tot informatie, producten en diensten, en als je website niet meespeelt, loop je het risico om in het digitale niemandsland achtergelaten te worden. Met dus een lage conversieratio tot gevolg.


Image

Google houdt van mobiel


Niet alleen gebruikers, maar ook zoekmachines hebben een zwak voor mobielvriendelijke websites. Google, de onbetwiste koning van de zoekmachines, heeft zijn algoritmes in 2015 aangepast om mobielvriendelijkheid mee te wegen in de zoekresultaten. Met andere woorden, als je website niet mobielvriendelijk is, kan het zijn dat je lager wordt gerangschikt in de zoekresultaten, waardoor potentiële klanten je missen. Dus, als je hoger wilt scoren in de zoekmachines, moet je je website optimaliseren voor mobiele apparaten

First things first, kijk eens hoe het gesteld is met de huidige staat van je mobiele website. Kom hier te weten wat je mobielvriendelijke score momenteel is bij Google. 


Tips voor mobiele optimalisatie


Nu we je hebben overtuigd van het belang van een mobielvriendelijke website, laten we enkele handige tips delen om je op weg te helpen:

1. Responsief ontwerp: Zorg ervoor dat je website zich aanpast aan verschillende schermformaten en apparaten, zodat alles er netjes uitziet, of het nu op een smartphone, tablet of computerscherm wordt bekeken. 

2. Snelle laadtijd: Niemand houdt van wachten, vooral niet op een mobiel apparaat. Gebruik geen afbeeldingen of video’s die ettelijke megabites groot zijn, minimaliseer het gebruik van scripts en maak gebruik van caching om ervoor te zorgen dat je website snel laadt.

3. Vereenvoudigde navigatie: Maak je menu's en navigatie-elementen eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken op een klein touchscreen. Vermijd te veel tekst en zorg voor duidelijke, klikvriendelijke knoppen.

4. Focus op essentiële informatie: Mobiele schermen zijn beperkter in ruimte, dus wees selectief met de informatie die je toont. Zorg ervoor dat belangrijke details en call-to-actions duidelijk zichtbaar zijn.

5. Test, test, test: Vergeet niet om je mobielvriendelijke website grondig te testen op verschillende apparaten en browsers. Zo zie je of alles werkt en er goed uit ziet. Test dit zelf door op een willekeurige pagina op de rechtermuisknop te klikken en vervolgens op "inspecteren".

Image

Bij “dimensions” in de linkerbovenhoek kan je verschillende toestellen aanklikken en ontdekken hoe je website op deze verschillende formaten reageert.


Image

Het is tijd om de kracht van mobiel te omarmen en je website naar een nieuwe hoogte te tillen. Met een mobielvriendelijke website vergroot je de kansen op succes in het digitale landschap. Dus stof je mobiele strategie af, werk aan die gebruikerservaring en laat je website stralen op het kleine scherm. Jouw klanten zullen je dankbaar zijn, en Google ook!

Heb je hulp nodig met het mobielvriendelijk maken van jouw website? Contacteer ons dan voor een vrijblijvende call en ontdek hoe we jou kunnen helpen om een vlotte mobiele ervaring te creëren.

Over de auteur


Anna De Ceulaer van Altdoo

Anna De Ceulaer


Anna De Ceulaer is digitaal marketeer bij Altdoo. Anna heeft een passie voor e-commerce, het maken van websites in Wordpress en Shopify en het individueel coachen van klanten.

Share this Post

Comments 2

    1. Post
      Author

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *