Insights over het online koopgedrag van jongeren

poll waar kopen

Op dinsdag 23 oktober waren we te gast op KDG Hogeschool in Antwerpen. Daar kregen we de eer om deel uit te maken van de KDG Experience Days. Gedurende 2 sessies leerden we de studenten wat digitale marketing inhoudt en wat de huidige staat van e-commerce is. Tijdens deze laatste sessie deden we zelf ook een mini onderzoek waaruit interessante resultaten uit voortvloeiden.

Gedurende deze sessie waar e-commerce centraal stond, vroegen we de studenten ook om interactief deel te nemen. Dit door onze digitale poll met hun smartphone te beantwoorden. Bij de eerste vraag vroegen we ons af wat én of de jongeren (19 tot 23 jaar) online.

Uit de poll bleek dat de jongeren vooral kleding & schoenen online kopen. De andere categorie die ook succesvol is bij jongeren zijn de multimedia producten zoals smartphones, opladers, etc. Deze resultaten kwamen volledig overeen met een voorgaand onderzoek in 2017 van Becommerce waar zij het online shoppingsgedrag van de gemiddelde Belg onderzochten. Een ander opmerkelijk resultaat is ook dat meer dan 90% van de studenten online shopt.

Vervolgens vroegen we ons af waar de jongeren tegenwoordig online shoppen. Dit om ook een beter beeld te krijgen of de welbekende trend van ‘crossborder shopping’ ook bij de jongeren leeft.

Hieruit blijkt dat het Nederlandse Bol.com veruit de grootste favoriet van de jongeren is. Ook het Duitse Zalando en het Nederlandse Coolblue scoort goed. Hiermee wordt ook duidelijk wat één van de oorzaken van het fenomeen ‘crossborder shopping’ is.

Ben jij net zoals ons geïnteresseerd in e-commerce en zou je er graag mee aan de slag gaan? Aarzel niet en contacteer ons op LinkedIn.