De kracht van verbinding via beweging: Anabel Schellekens in de kijker

Another day, another female entrepreneur! Vandaag zetten we Anabel Schellekens, de oprichtster van Bewogen, in de kijker. Als choreografe-turned-onderneemster zit Anabel niet stil, en dat mag je letterlijk én figuurlijk nemen.

Haar professionele achtergrond in hedendaagse dans, shiatsu-massages en do-in/meridiaanyoga zorgden ervoor dat ze een eigen taal heeft ontwikkeld die verbindt via beweging. Een taal die ze gebruikt om de band met je eigen lichaam te versterken.


Met haar onderneming Bewogen wil ze in individuele sessies met gerichte oefeningen je lichaam laten ontdekken. Maar ook scholen en bedrijven kunnen bij haar terecht voor een ontspannende workshop zoals stoelyoga.

Naast Bewogen, realiseert Anabel binnen inti vzw verschillende voorstellingen en projecten zoals Stil Bewogen waarbij ze haar danservaring en expertise in non-verbale communicatie gebruikt om de fysieke dialoog tussen zorgverleners, personen met dementie en hun familie te verrijken.

Image

Anabel motiveert haar keuze voor dit pad: "Je lichaam is je huis. Welzijn begint bij een diepe verbinding met het lichaam. Ervoor zorg dragen is essentieel en geeft naast levensvreugde ook harmonie met je geest.” 

Het was op deze manier dat haar passie veranderde in haar beroep. “Als ik mijn kunnen kan inzetten in een groeiproces of momenten creëer waarin iemand zich helemaal goed in zijn vel voelt. Dat geeft me een boost." Kortom, iedereen laten bewegen: dat is het uiteindelijke doel van Anabel. En die visie omzetten in een succesvolle onderneming is wat van Anabel zo’n straffe dame maakt.


Image

Over de auteur


Anna De Ceulaer van Altdoo

Anna De Ceulaer


Anna De Ceulaer is digitaal marketeer bij Altdoo. Anna heeft een passie voor e-commerce, het maken van websites in Wordpress en Shopify en het individueel coachen van klanten.

Share this Post