GEVONDEN: Student met passie voor Google Advertising gezocht

Binnen de digitale wereld speelt Google een enorm grote rol. Mensen gaan namelijk steeds op zoek naar het antwoord op hun vragen via dit digitale platform. Daarom is het belangrijk om steeds prominent aanwezig te zijn als onderneming. Zo verschijn je bovenaan de zoekresultaten en kan je de Google gebruikers helpen jouw site te vinden.

SEO en SEA

Je kan op twee manieren te werk gaan met google. Je kan enerzijds jouw site zodanig gaan optimaliseren naar Google’s normen zodat jouw website bovenaan verschijnt. Dit heet Search Engine Optimization. Hierbij komt een heleboel copywriting en website optimalisatie bij te kijken. Hier ga ik verder niet over uitweiden. Je kan op deze site een uitgebreide uitleg vinden over SEO.

De tweede manier is SEA of Search Engine Advertising.

Display ad

Display Ad voorbeeld

Search ad

Search ad voorbeeld

Dit is waar wij bij Altdoo dagelijks mee bezig zijn en in geloven. Dit is het advertentie luik binnen Google. Binnen dit luik heb je twee voornamelijke secties: Display Ads en Search Ads.

Bij een Display Ad ga je gebruik maken van een afbeelding die je dan verspreid op sites waar Google advertentieruimte ter beschikking heeft. (hln, het nieuwsblad, …). Een search ad daarentegen maakt enkel gebruik van tekst. Hierbij staat het hanteren van de juiste keywords in combinatie met de juiste targetting en bidding centraal. Ook op een slimme manier omgaan met woorden in advertentie kan een verschil maken.

Naar wie zijn wij op zoek?

Naar een student met een passie voor het Google wezen en die graag zijn skills (verder) wil ontwikkelen binnen dit enorm belangrijke aspect van digitale marketing. Als jij je bij deze aangesproken voelt, contacteer dan Fedor Govaert via LinkedIn of via mail en we spreken verdere stappen af.

Web content – Google Ads (vroeger Google Adwords) – Social Media ondersteuning – 20u – 250€ p. maand
Permanente opdracht
– Je studeert nog minstens 1 volledig jaar
– Al doende leren hoe webshops, Google, Facebook en Linkedin werken
– Interesse: digital, design, health, beauty, ecommerce, social media.
– Relevante studierichtingen: Product design, Digital-Multimedia, Marketing, Communicatie, Talen, Psychologie, Economie, Geneeskunde.
– Goesting om te doen!